Het hele warme weer is nu voorbij, alhoewel ze weer hitte voorspellen voor overmorgen.
De kamers van de katten zijn gelukkig weer prima op temperatuur, en ze lijken zich prima te vermaken.
Omdat we overal kleine bakjes met kittenbrokjes neergezet hebben en die regelmatig omvergelopen worden is het belangrijk dat alles goed schoon blijft. En omdat mijn stofzuiger al oud was heb ik een aantal dagen voordat de kittens geboren werden een nieuwe gekocht.
Door iedere dag een of meerdere keren te stofzuigen, zijn ze gewend aan het geluid van deze stofzuiger en ze weten dat het niet “gevaarlijk” is. Ze horen en zien de stofzuiger en associeren het geluid niet met iets vervelends, dus is het spannend….
En zo’n stofzuigervoet die voor en achteruit gaat is natuurlijk heel leuk om aan te vallen en achteraan te rennen. Inmiddels duurt daarom het stofzuigen z’on halfuur langer, ook omdat ik de stofzuiger op de laagste stand zet in verband met de zuigkracht.
Als ik haast heb en ook wil dweilen en andere dingen wil poetsen op hun kamer gaan ze gewoon even uit hun kamer, naar beneden zodat ik even lekker door kan werken
De keuken is favoriet, daar ligt een grove sisal mat die lekker is voor de nageltjes, kastjes waar ze onder en achter kunnen en stoelen die leuk te beklimmen en te bespringen zijn. Ik kan er de hele dag naar blijven kijken.