Allereerst de beste wensen voor iedereen die dit leest.

We hebben oud en nieuw gelukkig weer gehad. Niet dat ik wil dat alles bij het oude blijf en ook vuurwerk vind ik mooi (siervuurwerk dan wel) maar ik vind het zo zielig voor alle dieren die bang zijn. Onze vorige kat was panisch, hij kwam uit het asiel en was bang voor alle harde geluiden dus oud en nieuw was hel voor hem.

Gelukkig gaat met onze huidige drietal een stuk beter, Anabel kijkt niet op of om, ze hoort wat, draait zich eens om en slaapt verder. Ze komt niet eens van haar krabton (HAAR troon) af. Caesar vind het vooral spannend, hij zit voor het raam en kijkt naar buiten wat daar allemaal gebeurt, gelukkig totaal niet bang. Julia is een beetje angstig zal ik maar zeggen. Ze blijft heel dicht bij me in de buurt en ligt het liefst op schoot met haar kop onder mijn arm of in mijn vest. Met zo’n houding van, wat ik niet zie, is er niet, echt een katteneigenschap. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg, vooral lekker warm en gezellig. Normaal blijft ze niet zo heel lang op schoot liggen, maar meestal naast me tegen me aan. Natuurlijk doe ik gewoon of er niets anders is dan anders, want anders blijft de rest van haar leven bang en dat is zielig. Als ze denkt dat dit normaal is, dan hoort het er gewoon bij en is er verder niets aan de hand.

We hebben inmiddels zelf ook behoorlijk veel herrie gemaakt de laatste twee weken. We hebben de kamer van julia verbouwd. De stucadoor is geweest, ik heb een mooi ladekastje gekocht, een nieuwe mooie stoel en twee nieuwe krabpalen. Ook hebben we gedeeltelijk nieuwe vloerbedekking gelegd en is alles mooi in grijs, wit en zwart. Het is echt heel mooi geworden al zeg ik het zelf. Nu nog een aantal mooie grote foto’s van de poezen aan de muur, of zoiets en dan zijn we helemaal klaar.