Vandaag zijn de dames en onze heer 14 dagen oud. De oogjes zijn open aan het gaan en ze kunnen al helemaal zelfstandig een goede tepel vinden. 6 van de 8 tepels worden gebruikt en Carlos heeft er twee voor zich zelf gekozen. De laatste twee. Als hij genoeg heeft, mogen de dames ook, maar die willen liever een tepel ergens in het midden. Alles eerlijk verdeeld.
Het leuke is dat ze nu ook horen (tenminste volgens mij) want als ik tegen ze praat reageren ze door hun kopjes op te tillen en te proberen te horen waar het geluid vandaan komt.
Het is goed dat ze mijn stem leren herkennen, dus ik praat veel tegen ze. Allemaal gewoon kletspraat, maar dat weten ze toch niet. Julia is nog steeds erg op haar hoede en beschermend.
Als ik stofzuig dan sluit ik de voorkant van de werpkist even en dan gaat ze bij de kittens liggen met haar poten beschermend om ze heen.
Gelukkig eet en drinkt ze goed, want ze moet natuurlijk sterk genoeg zijn om te kittens telkens te kunnen voeden.
Op het moment krijgt iedereen weer een wasbeurt en dat gaat best hardhandig, vraag me wel eens af of ze ze niet helemaal kaal likt, maar de kittens schijnen het niet erg te vinden en gaan er speciaal voor liggen.

 

IMG_0856

 

IMG_0853