Vandaag zijn de kittens 9 dagen oud. Ze groeien goed en zijn in de eerste week allemaal 100 gram of meer aangekomen. Julia is een hele goede moeder ze is erg beschermend en als er vreemde mensen binnenkomen, worden ze heel goed in de gaten gehouden. Vooral mannen zijn “gevaarlijk”.
Ze kunnen nu nog niet lopen, maar kruipen kunnen ze razendsnel. Ook hebben ze allemaal al een eigen willetje en ze willen eigenlijk altijd de tepel hebben die al bezet is. Er wordt dus ook al “gevochten” over wie de lekkerste mag hebben. Gelukkig is Julia erg makkelijk en gaat zo liggen dat ze allemaal ergens bij kunnen en meestal lukt het dan wel om allemaal een tepel te vinden die aan de wensen voldoet.
Julia loopt steeds meer rond en laat de kittens wat vaker alleen, maar als er ook maar eentje piept is ze er meteen, ze loopt ook regelmatig langs de bak om even te kijken en als alles slaapt, zoekt ze zelf ook een plekje op om even lekker te liggen. Maar wel met haar oren gespitst.
‘S-nachts slapen ze door, dus ik kan ook slapen. Nog wel steeds op hun kamer voor het geval dat. Ze voedt ze meestal zo rond middernacht voor de laatste keer en dan om ongeveer 05.00 / 05.30 weer. Ik word dan wakker en kijkt of alles iets eet en kan dan nog even blijven liggen. Om ongeveer 07.00 uur begint de dag met veel eten en slapen. En is Julia de eerste uren weer veel in de bak te vinden tot iedereen geheten heeft en gewassen is.

 

image

image