Zaterdag 12 maart.

Vandaag is de dag dat julia is uitgeteld. Ze is al enkele dagen onrustig en kan me niet missen. Ik slaap al sinds 3 dagen op haar kamer (de kraamkamer!) omdat ze enkele keren per nacht wakker wordt en dan tegen de deur aangaat springen en dat is volgens mij niet bevorderlijk voor de kittens.  Ze is erg aanhankelijk en wil de hele tijd over haar buik geaaid worden, ze gaat er speciaal voor liggen.

Om ongeveer twaalf uur ging ze in de werpkist liggen en op een gegeven moment zag je dat het niet lang meer zou duren. We hebben haar zo veel mogelijk gerust gesteld en toen ze eenmaal begon te persen was het eerste kitten er snel. Om 14.15 uur is het eerste kitten geboren, een half uur later het tweede, om 15.00 de derde. Tot zover heel snel na elkaar. Julia likte ze schoon en ik zag dat ze nog niet klaar was. Na weer een half uurtje begon ze weer te persen en om 15.45 en 16.10 werden het vierde en vijfde kitten geboren.  Julia ging lekker liggen met haar benen wijd zodat alle kittens goed konden drinken en dat deden ze dan ook meteen.

Ik ben de hele nacht op gebelven om alles een beetje in de gaten te houden. Toen alle kittens gedronken hadden en Julia zich zelf even wilde wassen, heb ik alle kitten even in een schoendoos, met daar in een bontje (van een oude jas) gedaan en onder de warmtelamp gezet daarna kon julia even haar gang gaan, zichzelf wassen, eten, drinken en op de bak. Helemaal goed natuurlijk.image

Julia valt zelfs in slaap als de kittens drinken.