Als fokker van Chartreux moet je uiteindelijk afscheid nemen van de kittens die in je cattery geboren worden. Ik zie er nu al tegen op. Als het zover is zal ik zeker wel een traantje laten. Je hecht je toch aan zo’n beestje. Ik ga de kittens wel brengen, zodat ik kan zien waar ze terecht komen, maar alle nieuwe eigenaren zijn hier al eens komen kijken en ik had bij allemaal een goed gevoel, ze krijgen straks vast een fijn en warm nieuw nestje.

Twee meisjes gaan naar België en moeten dus een Rabiës enting hebben, dat mag pas met 13 weken en dan is er ook nog een incubatie tijd van 3 weken, wat betekend dat ze pas met 16 weken naar de nieuwe eigenaar mogen. Maar ook de kittens die hier in Nederland blijven gaan ook pas met 16 weken weg. Ten eerste omdat ik vind dat ze die tijd nodig hebben om de laatste dingen van hun moeder te leren en mee te krijgen en ten tweede om dat ik het veel te leuk vind om ze hier in huis te hebben.

Ook al zijn de kleintje nu pas 11 weken, het zijn echte Chartreux. Eerst een beetje afwachtend, maar toch nieuwsgierig genoeg om alles te onderzoeken en te gebruiken om mee te spelen. De gekste dingen zijn het leukst. Dan koop je leuke balletjes, muisjes en ander speelgoed. Vinden ze leuk, maar er wordt het meest gespeeld met een schoenveter, een leeg klosje van garen, dopjes van pet flesjes en bolletjes wol. Dus er is altijd wel iets bruikbaars in huis om de poesjes mee te vermaken.

Toen Anabel en Julia bij ons kwamen (Caesar is hier geboren) kreeg ik van de cattery’s een leuk pakket met speelgoed en voer mee, voor de poesjes. Als Chartreux cattery zelf wil ik dat natuurlijk ook doen voor de nieuwe eigenaren en ik denk dat ik een leuk pakket heb gemaakt. Dat krijgen ze dus tegelijk met het poesje mee.

La Reine Bleue is mijn cattery, maar gelukkig heb ik veel hulp van mijn moeder en soms komt een buurmeisje met de poesjes spelen en een beetje helpen (de bakken schoonmaken enzo). Daardoor is het allemaal goed te handelen, want als je alle katten evenveel aandacht en tijd wil geven om te spelen, verzorgen en knuffelen, heb je daar bijna een dagtaak aan. Maar dat heb ik er graag voor over, het is voor mij de leukste hobby die ik kan bedenken.

LaReineBleue  !cid_DE8502CA-DD09-47ED-9F19-FB08A3CB7CCC  IMG_0634