Begin oktober heeft Caesar een vriendinnetje op bezoek gehad. Blue Lightnings Lily Joy, kortweg Joy. Het is een heel mooi Chartreux meisje en toen eigenaresse Christine haar kwam brengen was ze ook erg nieuwsgierig toen ze Caesar door het raam zag.

Heel spannend voor Caesar en ook voor haar. Caesar heeft natuurlijk ervaring met onze Julia, maar voor Joy was het de eerste keer.

In het begin vond ze het best wel eng en blies naar Caesar. Nu was ze op zijn kamer, samen met hem en hij is groot en sterk. Gelukkig is hij een echte gentleman en hij wachtte netjes tot ze wat rustiger was. Natuurlijk is de poes de baas tijdens een dekking en geeft zelf aan wanneer ze er klaar voor is. Normaal bij de dekking tussen Julia en Caesar blijf ik erbij, maar in dit geval had ik het idee dat ze dat niet zo heel prettig vond. Tja katten houden ook wel van een beetje privacy. Gelukkig grenst de kamer van Caesar aan onze huiskamer dus ik kon makkelijk een oogje in het zeil houden. Alles ging voorspoedig en volgens mij is ze de eerste avond al gedekt. We hebben haar in ieder geval gehoord.

De dagen erna zijn ze ook nog samen geweest en is het nog een paar keer gebeurt. Vaak lag Joy in de grote bench die op zijn kamer staat en Caesar zat er dan voor. Hij likte haar kopje en oortjes en dan zag je haar genieten met haar oogjes dicht.

Als het even tijd was om uit te rusten, zaten ze samen op de krabpaal en keken de kamer in lekker naast elkaar. Het was een heerlijk stelletje om samen te zien.

Ik schrijf dit nu pas omdat ik eerste wilde weten of het gelukt was en ja het is gelukt, Joy is zwanger. De verwachting is dat ze zo rond 5 december zal bevallen. Een mooier sinterklaas kadootje kun je niet hebben toch?