Vier van de vijf poesjes zijn inmiddels al in hun nieuwe thuis.  Zondag 12 Juni brachten we Claire (Constance) naar Natasha, Siem, Jasmijn en Bo in Maassluis. Na wat zoeken en telefonische hulp van Siem kwamen we aan in Maassluis. We werden heel hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Later kregen we ook nog heerlijke soep met stokbrood en hebben we even lekker in de tuin gezeten. Claire (Constance) was eerst een beetje bang, logischerwijs, maar toen de moeder poes van de kittens van Natasha haar begon te likken werd het al beter. Ze vond het wel prettig dat er toch iemand was die voor haar zorgde. Ik weet zeker dat ze daar een geweldig thuis krijgt, maar toch liet ik haar uiteindelijk met pijn in mijn hart achter. Gelukkig kreeg ik meteen de volgende ochtend een berichtje dat het heel goed met haar ging, dat ze lekker met de andere kittens speelde en dat ze (nog steeds) heel erg graag op schoot wil liggen. Omdat Claire geen snoepjes lust, maar wel smeerkaas, kreeg ze meteen een lepeltje. Tja, dat lust madame wel.

image   image

De donderdag erna brachten we Shelby (Carmen) naar Nijkerk. Ook daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Shelby heeft daar een eigen kamer met kattenbak, speelgoed en eten. Ik bracht haar daar heen en ze vond het allemaal erg spannend. Yvonne heeft helemaal zelf een prachtige krabton voor haar gemaakt en de krabton, maar verder ook alles in huis werd grondig onderzocht. Ze voelde zich meteen thuis en snapte ook meteen waar ze heen kon voor de kattenbak en water en brokjes. Die zelfde middag kreeg ik van Yvonne al een berichtje dat ze eerst wat tv had gekeken en toen prinsheerlijk op de bak in slaap was gevallen.

Image-1

Vrijdag was de beurt aan Yué (Catelijn) om te verhuizen. Ze gaat bij Niels is Venray wonen. Voor ons is dat niet zo heel ver rijden en dat is maar goed ook want ze vond het verschrikkelijk in de auto. Wel, zoals altijd, bij mij achterin op schoot, maar ze vond het helemaal niet leuk. Gelukkig waren we er snel en ook hier werden we hartelijk ontvangen met zelf gebakken taart met thee en fris. Ook bij Niels heeft Yué een eigen kamer, een mooie kattenkamer op de eerste verdieping waar ze kan slapen en spelen en waar ze verblijft als Niels moet werken. Er staat een krabpaal tot aan het plafond, heel veel speelgoed, een kattenbak en allerlei andere noodzakelijke dingen.  De kamer heeft een groot raam met een vensterbank waarop ze lekker kan liggen om naar de vogeltjes in de tuin te kijken. Wij gingen boven kijken en Yué kwam uit zichzelf achter ons aan de trap op en later ook zelf weer naar beneden. Ook beneden heeft ze een heerlijk krabpaal voor het raam, dus ook daar zullen de vogeltjes goed in de gaten worden gehouden.  De eerste avond in haar nieuwe huis heeft ze goed geslapen en Niels trof haar de volgende ochtend heerlijk liggend op de stoel aan. Gelukkig maar. Ook hij houdt me op de hoogte met foto’s en filmpjes en dat is heel fijn voor mijn eigen gemoedsrust.

image

Zaterdag hebben we Coco (Claire) naar Genderen gebracht. Ze gaat daar wonen bij Jeroen en Elise die in een groot en mooi huis wonen met een fijne tuin. En ook bij Jeroen en Elise kregen we koffie met iets lekkers. Ik haalde Coco uit de bench en zette haar even op de bak om te kijken of ze moest plassen. Nog niet, want wat was het daar SPANNEND! Ze was meteen op haar gemak en rende rond, speelde met het speelgoed en bekeek en besnuffelde alles. Ze vond het allemaal reuze interassant en was eigenlijk meteen thuis. Ook daar hadden ze een erg mooie krabton die lekker voor het raam staat zodat de tuin met bewoners (vogeltjes en waarschijnlijk ook wel wat meer zoals konijntjes en eekhoorntjes, want ze wonen heel rustig met veel mooie grote bomen in de achtertuin) goed in de gaten gehouden kan worden. Aan de foto’s te zien is ze al helemaal thuis.

image  image image

Alleen Casius is dus nog bij La Reine Bleue. Hij is wel een beetje op zoek naar zijn zusjes, net zoals Julia, maar gelukkig kan hij zich ook heel erg goed alleen vermaken. Hij heeft nu wel al het speelgoed en zijn moeder voor zichzelf. Maar ik speel natuurlijk ook met hem en als we bijvoorbeeld met de hengel spelen en hij heeft de veer, dan gromt hij toch alsof iemand het af zou willen pakken. Zo grappig.

Hij eet eigenlijk nog steeds het liefst of zijn eigen kamer, want als hij beneden is heeft hij het veel te druk met onderzoeken en kijken waar hij op of in kan en kijken wat er eventueel kapot kan. Want hij is een echt jongetje; SLOPEN!!! gelukkig is hij ook heel erg lief en knuffelt hij graag.