Donderdag 24 maart

de kittens zijn vandaag 12 dagen oud en zijn al best groot. Daarmaa bedoel ik dat het echte kleine, breekbare er van af is. Ze zijn allemaal de 250 gram ruim gepasseerd, Claire is het zwaarste en grootste, ze was ook het grootste en zwaarste met de geboorte. Cassius is een echte kater, want hij groeit op het moment het hardst en heeft de hele dag honger. Zodra Julia gaat liggen is hij er als eerste bij om zijn favoriete tepel te claimen. Die geeft hij dus ook niet meer af tot hij genoeg heeft. Zijn zusjes proberen dat soms wel, maar dan duwt hij ze gewoon aan de kant, want het is echt een kerel. Heerlijk.

Vandaag hebben we de opening aan de voorkant van de werpkist gesloten met een stukje karton van een schoendoos. De klep blijft voorlopig nog wel gewoon open, want ze kunnen nog niet klimmen, maar zich wel oprichten. Gewoon voor het geval dat ze het perongeluk wel lukt om over de rand te komen. Ze klimmen soms ook op Julia en komen dan een heel eind. Voor Julia is het geen probleem, zij stapt daar gewoon overheen.  Ze zijn inmiddels ook razend snel. Ze kunnen dan nog wel niet lopen, maar het “kruipen” wat ze doen gaat heel snel.

De oogjes gaan ook steeds iets meer open, af en toe lijkt het alsof het al echt open aan het gaan is, maar duurt nog een paar dagen denk ik.

image  image

image